Újabb bosszantó dologgal kell szembenézniük azoknak a vállalkozásoknak, akik a Facebookon gyűjtik az értékeléseket, mert az elmúlt időszakban új stratégiát vezettek be az adathalászok.

A korábbi gyakorlatot, ami arról szólt, hogy egy adathalász linket tartalmazó bejegyzésben megjelölik a vállalkozás Facebook oldalát, hogy az első pánikban hátha rákattint a delikvens és megadja az adatait, most egy újfajta trükkel próbálják ráhozni a frászt az oldal tulajdonosokra. Az új módszer, hogy értékelést írnak a spam botok a Facebook oldalakhoz.

De miért baj, ha odakerül egy spam értékelés?

A Facebook jelenlegi értékelési rendszere úgy néz ki, hogy a felhasználók két lehetőség közül választhatnak: vagy ajánlják az adott vállalkozást (pozitív), vagy nem ajánlják (negatív), és ezen értékelések arányából számít egy 0-5 közötti értéket.

Az igazi nagy baj, hogy bár elvétve előfordul olyan, hogy pozitív értékelés mellé kerül a spam, az esetek többségében ez egy negatív értékeléshez kapcsolódik. Tehát ha valakinek van egy régóta jól felépített, magas értékeléssel rendelkező oldala, azt pillanatok alatt le lehet értékelni ilyen spam értékelésekkel.

Mitől más ez, mint a korábbi?

A korábbi adathalász próbálkozás kizárólag az oldalak adminisztrátorait/moderátorait célozta, hiszen csak ők kaptak arról értesítést, ha megjelölték az oldalt egy külső bejegyzésben. Ennek elsődleges célja az lehetett, hogy ha megszerzik oldalak kezelőinek a profiljait, hisz az egész arra irányult, hogy átvegyék a profilja felett az irányítást, akkor ezzel hozzáférhettek a cég hirdetési fiókjához, amivel már konkrét pénzügyi kárt tudtak okozni.

Az értékeléseknél megjelenő spam-ek pedig nem is adathalász jellegűek. Ránézésre nem visz külső oldalra az írásban elhelyezett link, hanem egy felhasználói profil által megosztott bejegyzéshez. Ettől még persze lehet, hogy a megosztott bejegyzésben már van adathalász link, de ezt a rendelkezésre álló értékelések alapján nem lehetett ellenőrizni, mivel már a felhasználói profil sem elérhető.

Kitakartam, de elhiheted, hogy mindegyik értékelésben ugyanaz a link szerepel, bármilyen profilból jött is az értékelés. Valószínűleg a cél az, hogy ne csak oldal tulajdonosokat, hanem szinte bárkit, aki az értékelést megnézi, megpróbáljanak behúzni és valamilyen fertőzött tartalom felé irányítani.

Mit lehet tenni?

Az első, lábon kihordott infarktuson túl alapvetően két lehetőségünk van. Az egyik, eléggé drasztikus reakció, hogy kikapcsoljuk az értékelés lehetőségét a Facebook oldalunkon, de ezzel elvesztünk minden korábbi, kemény munkával megszerzett értékelést, legalábbis ha nem látszik semmi, akkor marketing célokra, vevői bizalom építésére sem tudjuk felhasználni. A másik megoldás, hogy jelentjük az értékelést, és bízunk abban, hogy a Facebook gyorsan lép és eltávolítja a spam értékelést. Ez beletelhet néhány napba és addig kénytelen vagy együtt élni egy rosszabb értékeléssel, mint a valóság. Különösen kellemetlen ez egy kiemelt kampány idején, amikor a potenciális vevők utánanéznek az adott márkának/cégnek.

Egy nyilvános felületen megszerzett értékelés mindig lutri, mert sosem lehet tudni, hogy mekkora valóságtartalma van az értékelésnek. Ha bárki értékelhet, akkor szinte borítékolható, hogy lesznek rosszindulatú negatív értékelések, amelyek kellemetlenséget okozhatnak. Ezért fontos, hogy legyenek valós, tényleges vevők által adott vélemények!